In Venray bied ik vanaf 2006 een keramiekcursus aan. Een cursus bestaat uit 15 lessen van elk 3 uur waarin zowel beginners als gevorderden deelnemen. De cursus vind één keer per twee weken plaats op woensdagochtend of woensdagavond. Er kunnen maximaal tien cursisten deelnemen.

Cursisten met geen tot weinig ervaring met klei leer ik hoe ze een werkstuk kunnen opbouwen. Hiervoor bestaan verschillende technieken zoals: opbouwen met ringen, met platen werken, gebruik maken van mallen of massief een werkstuk opbouwen. Door middel van deze technieken maak je verschillende werkstukken waardoor je ervaring op doet in het werken met klei. De gevorderden kunnen hun technische vaardigheden nog uitbreiden met het opbouwen van een beeld d.m.v platen klei die tijdens het omhoog werken meteen gevormd dienen te worden.

Werkstukken kunnen afgewerkt worden met engobes, oxydes, glazuur of terrasigilata.

Voor cursisten worden aan het eind van het seizoen RAKU dagen georganiseerd.

Belangrijk vind ik het plezier hebben in het werken met klei, mijn uitgangspunt is dan ook: "ga dat maken waar je zin in hebt". Ik bekijk dan welke techniek voor het te maken werkstuk geschikt is en geef daar ondersteuning bij.

Heb je vragen of wil je meer informatie neem dan via deze site contact met mij op.